Familie Schrama - Dorf 19 - 6275 Stumm - Oostenrijk - Telefoon: +43 (0)5283 29176
Mobil: +43 (0)664 73584079 - Skype: haus.edelweiss -
E-Mail:
info@gekopfietseninoostenrijk.nl

 

 

 Het zou ter ver gaan u op deze pagina te informeren over alle mogelijke tochten. Uiteraard willen wij u toch een graag impressie geven van het Zillertal als mountainbike gebied en een aantal specifieke routes wat nader te belichten.

Het Zillertal biedt in totaal meer dan 800 km aan mountainbike- en fietsroutes. Deze tochten bieden in totaal 28.185 te overbruggen hoogtemeters! De routes zijn ingedeeld van lichte tot zeer zware tochten. De onderverdeling is als volgt:

- blauwe routes eenvoudig 214 km
- rode routes middelzwaar 274 km
- zwarte routes zwaar 336 km
- single trails zeer zwaar 2 routes

Een beknopt overzicht van de 54 meest bekende routes vindt u hier

Overigens is het transport van uw materiaal met de liften en met de trein altijd gratis!

Voorbeeld van een blauwe route

Schönachtal

De ideale mountainbiketocht voor beginners. Met een afstand van 11 km en 215 hoogtemeters is deze tocht uitstekend geschikt voor de minder getrainde mountainbiker. De eenvoudig te fietsen onverharde weg in het Schönachtal is niet al te steil. Het Schönachtal biedt u een fantastisch landschap. De Issalm, het keerpunt van de tocht, wordt omringd door machtige rotsformaties.
Aan het eind van het dal heeft u uitzicht op de indrukwekkende Schönachgletsjer en op de bijna 3000m hoge toppen van de Schönachscheid en de Zillerkopf. De Lackenalm is zowel op heen- als op de terugreis een prima plek om even te rusten en iets te eten of te te drinken.

Hoogteprofiel

Voorbeeld van een rode route

Finkenberg - Breitlahner - Schlegeis - Dominikushütte

Vanuit Finkenberg over de Teufelsbrücke (een zeldzaam voorbeeld van oude tiroolse houtbouwtechniek), dan een paar bochten dalend over de geasfalteerde weg richting Jochberg, langs de romantische Zemmschlucht met een lichte klim tot Ginzling. Door het dorp langs kleine boerderijen en de energiecentrale Rosshag tot Breitlahner. Dan vanaf de tol via de bosweg naar het Schlegeis. Direct aan het begin van het stuwmeer treft u de Dominikushütte aan. Een uitstekende plek om te rusten en het uitzicht over het stuwmeer te bewonderen onder het genot van een heerlijke lunch!. Kijk ook eens op de homepage van de Dominikushütte.

Hoogteprofiel


Voorbeeld van een
zwarte route

Rondrit Sidanalm - Rastkogelhütte

Vanaf de tol op Schwendberg (Hippach) over een onverharde weg, gaat de route over een single- trail langs de Sidanalm richting de Rastkogelhütte. Deze single-trail wordt ook op de terugweg weer benut. Deze single-trail is uitsluitend geschikt voor de geoefende mountainbikers met een goede techniek (vooral bij de afdaling)

Hoogteprofiel


Voorbeeld van een single-trail route

Almdudler Höllenritt

Dit is één van de single-trails op de Penken bij Mayrhofen. Een afdaling vol sprongen, kunstmatige hindernissen, kombachten etc. Geschikt voor de freeriders. Voor deze singletrail afdaling is een uitstekende fietsbeheersing en niet te vergeten een behoorlijke dosis moed noordzakelijk. Bekijk de onderstaande video maar eens........


 

©  2013 Gekopfietseninoostenrijk.nl & Haus Edelweiss

Disclaimer