Familie Schrama - Dorf 19 - 6275 Stumm - Oostenrijk - Telefoon: +43 (0)5283 29176
Mobil: +43 (0)664 73584079 - Skype: haus.edelweiss -
E-Mail:
info@gekopfietseninoostenrijk.nl

 

 

 Het langgerekte Zillertal met zijn vele zijdalen, biedt alle pedaalridders gegarandeerd een afwisselende en sportieve vakantie. In het zonnige dal vindt u de optimale omstandigheden om uw prestatieniveau te verbeteren en daarna verder te gaan met hoger gelegen routes.

De routes in de zijdalen, omhoog naar de stuwmeren of richting de passen zijn ook voor de profs nog een uitdaging. De ideale ligging van de routes (500-1000 meter) heeft een zeer positief effect uw conditie. Bijvoorbeeld De 40 km lange "Zillertaler Höhenstrasse" en de Gerlospas zijn uitstekend geschikt voor een training op grote hoogte, maar u kunt het natuurlijk ook rustig aan doen en genieten van de verbluffende omgeving.Voorbeelden van een aantal routes

Zillertal Radweg

Eenvoudige, gezinsvriendelijke route zonder een significante stijging, van Strass aan de linkerover van de Ziller naar Schlitters, via het brede dal verder naar Fügen, Uderns en Kaltenbach. De route volgt daarna in principe het trace van de Zillertalbahn (spoorweg) tot aan Mayrhofen. Deze tocht is geschikt voor alle fietstypes. Ook uitermate geschikt voor E-bikes!

HoogteprofielZillertaler Höhenstrasse

De Zillertaler Höhenstrasse met een lengte van 52,7 km is bereikbaar vanuit Uderns, Ried, Kaltenbach, Aschau, Zell am Ziller en Hippach. De volledig asfalteerde bergweg brengt u naar maximaal 2020 m boven de zeespiegel (panoramauitzicht bij Melchboden). U rijdt langs schilderachtige bergweiden. Prachtig panoramauiticht op Zillertaler - en Tuxer Alpen. Langs de routes vindt u verschillende restaurants om uit te rusten en te genieten van de lokale gerechten!
Deze tocht is geschikt voor geoefende fietsers (zowel met racefiets als mountainbike mogelijk)

HoogteprofielTocht vanuit het Zillertal via de Gerlospas naar de Grossglockner en terug

Met een lengte van 294 km, twee maal de beklimming van de Gerlospas en natuurlijk de
beklimming van de Grossglockner (de hoogste berg van Oostenrijk) is dit een route voor de echte liefhebber. Vanuit Stumm gaat de route via Zell am Ziller - Gerlos - Königsleiten - Krimml -
Mittersill richting de voet van de Grossglockner.

Kijk ook eens op de volgende websites:

www.gerlosstrasse.at en www.grossglockner.at

Hoogteprofiel GerlospasHoogteprofiel Grossglockner


 

©  2013 Gekopfietseninoostenrijk.nl & Haus Edelweiss

Disclaimer